Bra att ta med till campingen

När det är dags att åka iväg på camping kan det vara klokt att börja förbereda sig i god tid. Det finns en hel del saker man kan behöva ha med sig till campingen. Här tar vi upp en del av de saker som är bra att ha.

Boendealternativet styr behoven

Exakt vilka saker man behöver packa styrs av vilket boendealternativ man väljer. Självklart påverkar även familjen i övrigt samt campingturens längd packningen, men det säger sig själv att man behöver ha med sig andra saker om man ska tälta än om man ska bo i en husbil. Vid en tältsemester ska man till exempel packa både tält, sovsäckar, spritkök och mycket annat. Det slipper man i en husvagn eller stuga.

Extra kläder

Extra kläder är alltid bra att ta med sig oavsett hur man ska bo på campingen, och oavsett hur länge man ska stanna. På kvällarna kan det snabbt bli lite kyligt och det är lätt hänt att man råkar spilla mat, eller kanske att man blir blöt av regn. Även saker som extra underkläder och strumpor bör tas med så att man i alla fall har ett extra par.

Mat

Mat är i regel också en sådan sak man behöver ta med sig till campingen. Ibland kan det finnas restaurang eller en liten minilivs på campingen men många gånger är priserna höga och utbudet begränsat där. Om man vet att man har lite speciella krav på maten, till exempel olika allergier, gör man alltid rätt i att ta med sig egen mat även för en kortare campingvistelse.

Första hjälpen utrustning

En liten väska med första hjälpen kan också vara på sin plats oavsett hur man planerar att bo på campingen. Då kan man enkelt ta hand om små sår, brännskador och annat på egen hand. På de flesta större campingar finns det mer rejäla första hjälpen kit samt hjärtstartare att låna vid behov.

Eventuella husdjurstillbehör

Har man husdjur med sig måste man se till att man också har med sig tillbehör till dem. Vatten finns i regel på campingen men foder, bädd, koppel, leksaker och liknande måste man ta med sig på egen hand. Ska man bo på en camping med en hund eller katt behöver man också se till att ta hänsyn till de andra gästerna. Det är till exempel inte lämpligt att låta djuret springa runt löst vind för våg, utan håll djuret kopplat för allas trivsel.